
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Kerriesoep met bosui en kip
Kerriesoep is één van de gemakkelijkste soepen om te maken. En die geur...heerlijk gewoon. Voor een snelle hap op zaterdagavond maak je een lekker kerriesoepje met gerookte kipreepjes en bosui. Serveren met een warm stokbroodje met kruidenboter en je maaltijd is klaar!
Ingrediënten
- Bouillon (van een blokje of uit een potje) - 600 ml.
- Boter - 50 gram
- Bloem - 3 eetlepels
- 1 Gesnipperd uitje
- Kerrie - 3 theelepels
- Snufje knoflookpoeder
- 1 Paprika
- 1 Bosuitje
- Gerookte kipreepjes - 50 gram
Instructies
Smelt de boter in de soeppan en fruit de kleingesneden paprika samen met het gesnipperde uitje en de kerrie, knoflookpoeder even aan.
Voeg na een paar minuten de bloem toe en roer dit goed door het kerriemengsel. Roer 1 minuut goed door. Dan beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Heb je alle bouillon toegevoegd dan kun je de gesneden kipreepjes en het bosuitje toevoegen.
Nog een minuutje of 5 laten koken en klaar is de kerriesoep!