- Voorbereiding: 20 minuten
Kaasfondue
Kaasfondue is een specialiteit uit Zwitserland. Tijdens de wintermaanden is het gezellig om met z'n allen om de fonduepan (caquelon)te zitten. In de jaren '70 was fonduen in Nederland helemaal populair. Wintersportgebieden in Zwitserland en Oostenrijk kun je ook nú nog genieten van een lekkere kaasfondue.
Ingrediënten
- Witte droge wijn - 4 dl.
- 1 teentje knoflook
- Emmentaler geraspt - 300 gram
- Gruyère geraspt - 300 gram
- Maizena om te binden - 1 à 2 eetlepels
- Kirsch - 3 eetlepels
- Peper en zout
- Snufje nootmuskaat
- Diverse dips voor kaasfondue
Instructies
Wrijf de fonduepan in met een knoflookteentje. Schenk de wijn in de pan en verwarm tot deze gaat bruisen. Voeg rustig de geraspte kazen toe. Kalm blijven roeren.
Meng de maizena met de kirsch en giet dit bij de kaas om te binden. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer de kaasfondue met o.a. stukjes stokbrood, ei-krieltjes (aardappeltjes) spiesjes, aspergetips, soepstengels en zuurdesemsoldaatjes.