- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 2h 30 min
Parpadelle met stoofvlees
Een echte Italiaanse maaltijd met pasta en stoofvlees. Het stoofvlees zou je overal bij kunnen eten. Dus ook met een lekkere puree of rijst. Deze maaltijd is echter Italiaans door de pasta en natuurlijk de saus!
Ingrediënten
- Pappardelle, tagiatelli of wat je wil - 300 gram
- Sukadelappen - 1 kilo
- Knoflookteentjes - 2
- Tomaten - 500 gram
- 1 grote Winterwortel
- Kastanjechampignons - 250 gram
- 1 blikje tomatenpuree
- Rode wijn - 200 ml.
- Parmezaanse kaas - 30 gram
- Runderbouillon - 200 ml
- Laurier - 1 blaadje
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- Oregano - 2 theelepels
- Olijfolie, peper en zout
- Bloem - 1 eetlepel
Instructies
Sukadelappen bestrooien met zout, peper en bloem. Even aanbakken in een braadpan met de olijfolie. Het vlees moet wat bruin zijn. Neem het vlees uit de pan.
Snij nu de champignons en wortel in plakjes, snipper de ui en maak de knoflook fijn. Bak dit met wat olie in dezelfde braadpan als het vlees. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.
Vlees terugdoen in de pan en de rode wijn en/of bouillon toevoegen. Tomaten in stukken snijden en bij het vlees doen. Dan de tijm,oregano, rozemarijn en laurier nog erbij en even doorroeren.
Vlees nu 2.5 uur zachtjes laten stoven. Laatste half uur met de deksel van de pan af, om de saus te laten inkoken.
Pappardelle koken zoals op de verpakking staat.
Garneren met stoofvlees en bestrooien met de Parmezaanse kaas.