- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten
- Rijst - 275 gram
- Paprika's - 1 x rood, 1 x geel en 1 x groen
- Chilipeper - 1 rode
- Tomatenblokjes - 400 gram
- Eieren - 4
- Winterpeen - 1
- Tomaten in reepjes - 2
- Korianderzaad - 1 theelepel
- Paprikapoeder - 1 theelepel
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
De rijst bereiden zoals op de verpakking staat vermeld. Verwijder de zaadlijst uit de paprika's en chilipeper en maak de rest van de groentes schoon. Snij de paprika's, winterpeen en tomaten in dunne reepjes.
Kluts de eieren en maak van dit mengsel roerei in de koekenpan. (4 minuten roeren) Doe vervolgens het ei op een bord en doe weer olie in de koekenpan.
Ui en chilipeper fijnhakken en fruiten in de olie. Voeg hierbij het gemalen korianderzaad en de paprikapoeder en roerbak dit samen 2 minuten . Voeg dan de winterpeen en paprika's toe en roerbak alles nog eens 4 minuten.
Afblussen met de tomatenblokjes en aan de kook brengen. Ongeveer 3 minuten zachtjes laten pruttelen.
Tomatenreepjes toevoegen en 1 minuut verhitten. Roerei erbij en alles goed door elkaar mengen.
Serveren met rijst en eventueel een groenteburger. Maar kan ook met kip.
Met een groenteburger heb je een volwaardig vegetarisch gerecht.