- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 2h 30 min
Hongaarse goulash
Goulash is echt een gerecht wat je met verschillende bijproducten kunt combineren. Rijst, aardappelpuree, pasta of gewone gekookte aardappels, het smaakt allemaal even lekker. Maak goulash een dag voor dat je het gaat eten. Dan is ie nog lekkerder!
Ingrediënten
- Middelgrote uien - 200 gram
- Runderlappen - 600 gram
- Tomatenpuree - 2 eetlepels
- Knoflook - 2 tenen
- Roomboter - 40 gram
- Karweizaad - 1 theelepel
- Paprikapoeder mild - 2 theelepels
- Paprika's - 3 stuks
- Snuifje chilipoeder
- Heet water - 500 ml.
Instructies
De uien in ringen snijden en in de braadpan 5 minuten bakken. Tomatenpuree toevoegen en 1 minuutje mee bakken. Knoflook fijnsnijden en de runderlappen in blokjes van 1 bij 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, knoflook en chilipoeder toe aan de uiringen en bak het vlees 5 minuten.Voeg het hete water toe aan de massa en breng aan de kook. 2 Uur stoven met de deksel schuin op de pan.
Ontdoe de paprika's van hun zaadlijsten en verdeel elk in 8 partjes. Elk partje weer in drie stukjes snijden. Voeg toe aan het vlees en laat alles nog eens 30 minuten meegaren.
De goulash is klaar. Even op smaak brengen met peper en zout.