- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Champignonsoep uit Hongarije
Hongaarse soepen geven altijd een extra kik tijdens natte en winderige dagen. De sojasaus die wordt toegevoegd zorgt voor een soepje met een aparte, eigen smaak. Het ingrediënt créme frâche geeft nét even een tikkeltje frisheid aan het geheel.
Ingrediënten
- Kastanjechampignons - 400 gram, in plakjes
- 1 Eetlepel milde- en 1 eetlepel pittige paprikapoeder
- Bloem - 2 eetlepels
- 2 Gesnipperde uien
- Knoflook, 2 teentjes fijngehakt
- Boter - 30 gram
- Melk - 200 ml.
- Rundvleesbouillon - 300 ml.
- Créme frâiche - 2 eetlepels
- Verse, fijngehakte dille - 3 eetlepels
Instructies
Fruit in een pan, ui en knoflook. Voeg hier de champignons en de paprikapoeder na ongeveer 3 minuten aan toe. Wanneer de champignons zijn geslonken, zet je deze pan weg.
Deponeer in een braadpan de boter en voeg, wanneer deze is gesmolten, de bloem er bij. Roer goed, tot je een gladde pasta hebt en het geheel mooi bruin begint te worden.
Vervolgens voeg je de melk, sojasaus en de bouillon toe. Goed roeren, er mogen geen klontjes aanwezig zijn.
Dan is het moment om de champignonmassa toe te voegen en de gehakte dille. Laat deze massa onder voortdurend even roeren, zachtjes pruttelen. Na ongeveer 15 minuten de créme frâiche toevoegen en eventueel wat zout en peper.
Erg lekker met een bruine boterham!