- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Zeeuws visgerecht
Dit typische Zeeuwse recept is heerlijk wanneer je een echte visliefhebber bent. Maar liefst 4 soorten vis zijn de ingrediënten voor dit vispotje.
Kan samen met een aardappeltje en spercieboontjes worden gegeten. Maar ook met rijst is dit een heerlijk gerecht.
Ingrediënten
- Tomaten - 4
- Uien - 2
- Knoflooktenen - 2
- Roomboter - 30 gram
- Olijfolie - 2 eetlepels
- Droge witte wijn - 250 ml.
- Platte peterselie - 3 takjes
- Verse kabeljauw - 150 gram
- Zalmfilets - 150 gram
- Mosselen - 150 gram
- Hollandse garnalen - 100 gram
Instructies
Uien snipperen en de knoflook in plakjes. Tomaten kruislings aan de onderzijde insnijden. 20 Seconden onderdompelen in heet water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf.
Olie en boter verhitten en de knoflook en ui in 5 minuten garen. Ondertussen snijd je de tomaat in plakjes en voeg deze samen met de wijn aan de uien en knoflook.
Samen 10 minuten stoven. Kabeljauw en zalm in 5 cm. grote stukken snijden en bestrooien met peper en zout. Voeg de vis toe aan de massa in de pan. Laat 6 minuutjes meestoven. Peterselie fijnsnijden. Voeg de mosselen in de laatste 2 minuten toe. Op het laatst de mosselen toevoegen en het geheel bestrooien met de peterselie