- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Hete bliksem, stamppot van appels
Het recept hete bliksem, is al heel wat jaren oud. Toch is deze stamppot met zijn frisse, zure appels een traktatie voor iedereen!
Je kunt er eigenlijk elk stukje vlees bij serveren. Het ouderwetse draadjesvlees past hier echter het beste bij.
Maar wil je er niet al te veel werk van maken, dan bak je gewoon wat dobbelsteentjes spek bij. Ook heerlijk!
Ingrediënten
- Kruimige soort aardappels - 800 gram geschild
- Appels (mix, bv goudreinet met een coxappel) - 500 gram
- Grote ui - 1 exemplaar
- Klont roomboter
- Scheutje warme melk
- Kaneel - snufje
- Peper en zout
- Vlees naar keus, draadjesvlees, gehaktbal of uitgebakken spekjes
Instructies
Aardappels schillen en in grote stukken snijden. Appels eveneens schillen en deze ook in stukken snijden. Ui pellen en snipperen.
Breng water aan de kook en voeg aardappels en ui toe. De totale kooktijd is ongeveer 20 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de appels bij de aardappel-ui massa en giet na de volledige kooktijd af. Nu ga je de massa pureren en voeg je de melk, boter, peper, zout en een snufje kaneel toe.
Serveer de hete bliksem met het door jou gekozen vlees.