
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Hachee van restvlees
Hachee heeft iedere Nederlander wel eens van gehoord of gegeten. Een heerlijke uienstoofpot die ik zelf altijd met restvlees maak. De ene dag sudder ik 4 lapjes rundvlees. De overgebleven 2 lapjes en de jus gebruik ik dan om de hachee van te maken.
Ingrediënten
- Overgebleven runderstoofvlees
- Overgebleven jus - 8 dl. eventueel aanlengen met water of bouillon
- Flinke uien - 4
- Azijn - 2 eetlepels
- Bloem ( ik gebruik zelf altijd maizena)
Instructies
Omdat het rundvlees al helemaal gestoofd is in kruiden en jus, heeft alles al een goede smaak.
Haal het vlees uit de jus en snijd er kleine stukjes van. De jus verwarmen en overgieten in een ander schaaltje of pan.
De uien snijd je in niet al te kleine stukken en bak je in de braadpan. Wanneer deze lekker glazig zijn giet je de nog warme jus over de uien. Doe hierbij het vlees en twee eetlepels azijn en laat nog even sudderen.
Bind deze massa met wat maizena of bloem.
Serveer de hachee met rode kool, wat appelmoes en een lekkere aardappelpuree.