- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 2h 20 min
Groentesoep als maaltijd
Een groentesoep die ik altijd naar eigen inzicht heb gemaakt en die altijd succes heeft gehad bij mijn man en kinderen. Wij aten deze soep af en toe als vrijdagavondmaaltijd met lekkere verse broodjes.
Ingrediënten
- Rundvlees om bouillon te trekken - 1 kant en klaar pakketje
- Gehakt voor de balletjes in de soep - 350 gram
- Zakje boerensoepgroente - 1
- Winterpeen - 1
- Prei - 1
- Zakje groentesoep van Knor of een ander merk - 1
- Vermicelli - 3 strengen
- Bouillonpoeder of blokjes
- Grof gesneden ui - 1
Instructies
Groentesoep maken doe ik op mijn eigen wijze. Een beetje op de ouderwetse manier. Om een volle pan te maken is 2 liter water nodig. De soepgroentes uit het zakje, de bouillonblokjes, samen met een grof gesneden ui en het soepvlees, toevoegen aan dit water om een bouillon van te trekken. Dit duurt ongeveer 2 uur.
Ondertussen snijdt ik de wortel, prei en wat overgebleven groentes uit de koelkast (bv. bloemkool) tot kleine stukjes. Van het gehakt draai ik soepballetjes. Als kruiden gebruik ik óf gehaktkruiden of gewoon peper, zout en nootmuskaat. Nét wat het beste uitkomt.
Wanneer de bouillon is getrokken ga ik deze zeven. Het soepvlees (poulet) is zacht en doe ik in een zeef om vervolgens met water af te spoelen.
Vervolgens de pan bouillon opzetten. Wanneer deze kookt de gehaktballetjes en de gesneden groentes toevoegen. Laat dit even een minuutje of 10 koken. Dan de vermicelli erbij, het zakje groentesoep van Knorr en het afgespoelde soepvlees. Alles nog een minuut of 5 laten koken en het vuur uitzetten. Alles gaart nog lekker verder.
Het is heerlijk om deze soep een dag van te voren te maken dan is ie veel smakelijker.. Wanneer ik deze soep maak begin ik op woensdagavond de bouillon te trekken en maak hem op donderdag helemaal af. We eten hem dan op vrijdagavond.
Een heerlijke soep die wel wat werk en tijd vergt maar die af en toe superlekker is om te maken.