- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
Aardappel-gehaktschotel
Aardappelen en gehakt...twee oer-Hollandse producten waar Nederlanders gek op zijn. Een schotel die je best een dagje van te voren kunt maken. Hoef je hem alleen nog maar op te warmen.
Ingrediënten
- Aardappelen - 500 gram
- Gehakt - 200 gram
- Winterwortel - 150 gram
- Ui - 1
- Tomaten - 3
- Tomatensaus - 250 ml.
- Knoflook - 2 teentjes
- Runderbouillonblokje - 1
- Water - 100 ml.
- Tijm - 2 theelepels
- Oregano - 2 theelepels
- Zout en peper
- Geraspte kaas
- Peterselie - 2 theelepels
Instructies
Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes. Verwarm de oven op 220 graden. Ui, wortel, tomaat en knoflook in kleine stukjes snijden.
Doe wat olie in een pan en bak het gehakt rullig. Voeg de gesneden groentes toe. Bak alles een minuut of 5 en voeg dan de tomatensaus, water en het bouillonblokje toe. Laat alles een minuut of 15 pruttelen.
Leg de schijfjes aardappel in een ingevette ovenschaal en verdeel de helft van het groentemengsel er over. Dan weer een laagje aardappel en de rest van de groente/gehaktsaus.
Strooi wat geraspte kaas over de schotel en zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Als afwisseling kun je deze schotel ook maken met linzen en courgette.