- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Gevulde paprika's met rijst
Een gevulde paprika kun je eten als bijgerecht maar voldoen ook prima als groente. Met gehakt of rijst...beiden zijn zeer smakelijk. Dit simpele gerecht is door iedereen te maken.
Ingrediënten
- 2 grote of 4 kleine paprika's
- 1 gesneden uitje
- Boter, zout en peper
- Rijst - 100 gram
- Bouillon - 250 ml
- Geraspte kaas
Instructies
Snij de kapjes van de paprika's en ontdoe ze van de zaadlijsten. Kook ze 5 minuten voor in water met wat zout. Uit het kookwater halen en uit laten lekken. Bestrooi de paprika's met wat peper.
Bak de ui goudgeel. Roer de droge rijst door het uimengsel en bak even mee. Voeg dan de bouillon toe en laat koken tot de rijst gaar is.
Roer door de rijst, die gaar is en afgegoten, de geraspte kaas er voorzichtig door
Vul de paprika's met de rijst en zet de kapjes weer op de paprika's. Zet ze op een vuurvaste schaal en voeg een klont boter en wat kooknat toe. Gaar laten worden (20 minuten) in een matige warme oven. Bedruip tijdens het bakken af en toe de paprika's met het botervocht.
Deze gevulde paprika's is een basisrecept. Je kunt natuurlijk van alles toevoegen qua kruiden en eventueel gaar vlees.