
- Voorbereiding: 40 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
Witte koolrolletjes
Gestoofde witte koolrolletjes is een lekker wintergerecht. Eet er wat rijst en saus bij en geniet van de pittige smaak.
Ingrediënten
- 1 Witte kool
- Rundergehakt - 400 gram
- 1 Ui
- 2 Teentjes knoflook
- 1 theelepel piment
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- Peper en zout
- 3/4 blik gepelde tomaten
- Runderbouillon - 500 ml.
- Ketjap - 1 eetlepel
- Maizena - 1 eetlepel
- Koud water - 2 eetlepel
Instructies
De kern aan de onderkant van de kool er uit snijden en de buitenste bladeren verwijderen. Grote pan vullen met water en aan de kook brengen. De kool in 5 minuten gaar koken.
Dan de kool af laten koelen en 8 bladeren er af halen.
Ui fijn snipperen, knoflook door de knoflookpers en samen met piment, paprikapoeder, klein beetje zout en het gehakt vermengen.
Zorg dat harde kernen van de witte koolbladeren zijn weggesneden. Verdeel het gehaktmengsel in 8 delen en leg op elk blad een portie gehakt. Dichtrollen en zo nodig een coctailprikker gebruiken.
Gebruik een grote pan waar de rolletjes naast elkaar kunnen liggen. Giet de warme bouillon over de rolletjes, ook de gepelde tomaten en de ketjap er over schenken en laat deze massa 45 minuten op zacht vuur stoven.
Haal de rolletjes uit de pan en houdt ze warm in aluminiumfolie.
Maak volgens gebruiksaanwijzing de maizena, om een dikke saus van de bouillon te maken.
Serveer de rolletjes met de saus en (gebakken) rijst.