- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 60 minuten
Gehaktbrood met ei voor de paasdagen
Eieren horen nou eenmaal bij Pasen..Eieren in een gehaktbrood wordt ook wel verscholen eieren genoemd. Kan prima als vleesgerecht bij de warme maaltijd tijdens de paasdagen. Het effect, wanneer je het gehakt aansnijdt, is verrassend voor de kinderen!
Ingrediënten
- Witbrood - 3 sneetjes
- Eieren - 6 stuks
- Half om half gehakt - 1 kilo
- Mosterdzaad
- Franse mosterd
- Uien - 2 stuks
- Katenspek - 100 gram
- Halfvolle melk - 100 ml.
- Peterselie, vers gehakt - 15 gram
Instructies
De oven voorverwarmen op 200 graden. Kook 4 eieren in 8 minuten hard, afspoelen met koud water en pel ze.
Uien grof raspen en de boterhammen weken in de melk.
Voeg het brood, de geraspte ui, 2 ongekookte eieren, peterselie, mosterd en mosterdzaad toe aan het gehakt. Kneed dit tot een smeuïge massa en voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak van het gehakt een ovale vorm en leg de eieren precies in het midden op een rijtje. Vouw het gehakt om de eieren. Het ziet er nu uit alsof het een brood is. Leg op het gehaktbrood de katenspek en schuif deze een ovenschaal in de oven. Laat ongeveer 1 uur garen.
Het vet afgieten en het gehakt nog ongeveer een kwartier laten staan. Gehaktbrood kan zowel warm als koud worden gegeten.
Serveer met frisse voorjaarsgroentes en verse krielaardappeltjes.