- Voorbereiding: 30 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Gehakt/spitskool ovenschotel
Gehakt met spitskool, een mooie Hollandse combinatie die stamt uit de jaren '50. Kan nog steeds prima in de wintermaanden worden gegeten. Ouderwets lekker, wanneer dit gerecht mét een mooi, bruin kaaslaagje uit de oven komt..
Ingrediënten
- Aardappelen kruimig - 500 gram
- Spitskool - 1 exemplaar
- Rundergehakt - 300 gram
- Geraspte kaas - 50 gram
- Klontje boter
- Knoflook - 2 teentjes
- Scheutje melk
- 1 sjalotje
- Peper en zout
- Kerriepoeder
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten in ruim water goed gaar. Giet af en pureer de aardappels. Roer de boter en de melk erdoor en breng goed op smaak met peper en zout.
Ondertussen de spitskool in fijne reepjes snijden en koken ruim water met wat zout. Ongeveer 10 minuten kooktijd. Giet af en breng op smaak met peper en flink wat kerriepoeder.
Ondertussen het gehakt in een droge koekenpan rul bakken. Snijd de knoflook en de sjalot fijn en bak een paar minuten mee met het gehakt. Breng goed op smaak met peper en een beetje zout en doe het gehakt in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de spitskool over de gehaktlaag, doe daarna de aardappelpuree er overheen. Bestrooi met geraspte kaas en zet de spitskool ovenschotel 20 minuten in de oven op 200 graden.