- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Gebakken vis met koolstamppot
Deze pikante groene koolstamppot is een prima combinatie met een gebakken visje. Wil je geen vis eten dan kun je als alternatief kaas gebruiken.
Ingrediënten
- Aardappelen kruimig - 1 kilo
- 2 Teentjes geperste knoflook
- 1 Gesnipperde ui
- Sambal Manis - 1 eetlepel
- Warme melk - 100 ml.
- 1 Kleine groene kool - in dunne reepjes
- Boter - 4 eetlepels
- Witvis filet - 4 stuks
- Bloem - 2 eetlepels
- 4 partjes citroen
Instructies
Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in circa 10 minuten gaar en giet ze af.
Ondertussen de olie in de wok verhitten en de ui 5 minuutjes zachtjes fruiten. Knoflook en sambal toevoegen en nog een paar minuutjes fruiten.Voeg de kool met aanhangend water toe en schep goed om. Laat in circa 10 minuten al omscheppend slinken en breng op smaak met zout en peper.
Aardappelen tot een mooie pure stampen met de melk en boter. Kool door de puree scheppen en warm houden.
Vis droogdeppen en rondom bestrooien met peper en zout. Bestuif de filets met de bloem.
Boter verwarmen in de pan en de vis snel rondom gaar bakken. De citroen op het laatst even mee laten bakken.
Samen met de stamppot serveren.