
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 60 minuten
Zuurkoolschotel met winterfruit
Weer eens iets heel anders...Een zuurkoolschotel met fruit. Tutti frutti is ons allen bekend en geeft een zuurkoolschotel een frisse smaak. Ook ingrediënten als rozijnen en appelsap dragen hier aan bij.
Ingrediënten
- Tutti frutti - 150 gram
- Appelsap - 300 ml.
- Rozijnen 50 gram
- Kruimige aardappelen - 1 kilo
- Koffieroom of koffiemelk - 100 ml.
- Boter - 50 gram
- Gerookt spek in reepjes - 100 gram
- Rundergehakt - 300 gram
- 1 gesnipperde ui
- Shoarmakruiden - 2 eetlepels
- Zuurkool - 500 gram
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 graden. Tuttifrutti in reepjes snijden en door de rozijnen en het appelsap mengen. Breng dit alles aan de kook en neem van het vuur. 30 Minuutjes laten wellen.
Aardappels koken en wanneer deze gaar zijn, afgieten en de kookroom plus de boter toevoegen. Tot een mooie pureemassa stampen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.Verhit een braadpan of wok droog voor en bak de spekjes uit. Voeg de ui toe en roerbak 2 minuten. Schep het gehakt en de shoarmakruiden erbij en roerbak het gehakt rul.
Schep de zuurkool in een ovenschaal en verdeel de tuttifrutti samen met het vocht hier overheen. Verdeel dan gelijkmatig de gerulde gehakt over de tuttifrutti. Aftoppen met de puree.
Verdeel nog wat boter over de puree en zet de schotel in de oven.
De zuurkoolschotel is na een minuut of 30 gaar.