
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Stamppot met frisse appelstukjes
Zuurkoolstamppot, maar dan nét even anders. De frisse, stukjes gebakken appel smaken heel goed met de zuurkool.
De Gelderse worst is een lekkere, pittige combinatie.
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 1/4 kilo
- Zuurkool - 500 gram
- Elstar appels - twee stuks
- Ongezouten roomboter - 40 gram
- Melk - 150 ml.
- Gelderse rookworst - 2 stuks
Instructies
Aardappels schillen, in stukken snijden en in 20 minuten gaar koken. Ondertussen de rookworsten in heet water laten wellen. Zuurkool laten uitlekken en na 10 minuten kooktijd aan de aardappelen toevoegen.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij in plakjes en bak ze in de roomboter op een hoog vuur aan beide zijden bruin. Giet de aardappelen af, stamp deze met een kopje achtergehouden kookvocht en de warme melk tot een mooie stamppot.
Serveer deze stamppot met de gebakken appel en de Gelderse rookworst.