- Voorbereiding: 15 minuten
Fonduen met vlees
Fondue Bourguignonne ook wel vleesfondue genoemd, was in de jaren '70 uiterst populair. Wordt tegenwoordig niet zo heel veel meer gedaan en is toch gezellig om dit een keertje tijdens de wintermaanden te doen. Gezellig op een zondagavond met de familie rond de tafel en met de fonduepan in het midden.
Ingrediƫnten
- Verschillende soorten vlees in blokjes - 700 gram
- Zonnebloemolie - 1 liter
- Zout en peper
- Mayonaise voor een pittige knoflooksaus - 2 dl.
- Volle yoghurt (voor de knoflooksaus) - 1 eetlepel
- 2 tenen knoflook
- Wat groene kruiden
- Mayonaise voor een tomatensaus - 2 dl
- Tomatenketchup - 2 dl.
- Sherry - 1/2 eetlepel
- Worcestershiresaus - 1 theelepel
Instructies
Snijd het vlees (rosbief, biefstuk, varkenshaas)in blokjes van 2 bij 2 cm. Wanneer je gehakt gebruikt, draai hier dan balletjes van.
Verwarm de olie in een pannetje op het vuur en gooi dit later in de fonduepan.
Knoflooksausje
Vermeng de mayonaise met de eetlepel yoghurt, de groene kruiden en de knoflook samen tot een lekker sausje.
Tomatensaus
Mayonaise vermengen met de tomatenketchup, sherry en de worcestershiresaus en klaar is je sausje.
Streef er naar om zoveel mogelijk sausjes zelf te maken. Dat is het allerlekkerst.
Fonduen
Prik het stukje vlees aan het vorkje en laat in de hete olie glijden. Na 1 minuut is het vlees gaar.
Eet samen met stokbrood kruidenboter, een salade en de sausjes.