Stamppot voor de paasdagen
Wanneer je aan de paasdagen denkt, dan krijg je groene weides, gekookte eieren en een fris lentebriesje in je gedachten. Een lekker luchtig paasstamppotje hoort hier echt bij. Het recept geeft diepvries of verse tuinboontjes aan. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst. Samen met de knapperige veldsla doet deze stamppot echt aan het voorjaar/pasen denken.
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 kilo
- Tuinboontjes - 300 gram (vers of diepvries)
- 1 gesnipperde ui
- Boter - 50 gram
- Gedroogde tijm - 1 theelepel
- Warme melk - 150 ml.
- Veldsla - 75 gram
- Ham - 250 gram in brede repen
Instructies
Aardappelen schillen, in stukken snijden en in 20 minuten gaar koken.
25 Gram boter in een pan smelten
Smelt 25 g boter in een pan en schep de ui, de bevroren tuinboontjes en tijm erdoor. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Smoor de boontjes met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de repen ham in 5 minuten krokant. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt. Meng de tuinboontjes door de puree en schep de veldsla er beetje bij beetje door. Breng het stamppotje op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de stamppot in warme diepe borden. Leg de gebakken ham erbovenop.