![Kaiserschmarren](https://www.stamppot.nl/wp-content/uploads/2020/01/kaiserschmarrn-74262_640-150x150.jpg)
Kaiserschmarren
Ben je dol op nagerechten en toetjes? Dit dessert uit Oostenrijk valt vaak wat zwaar op de maag. Echter, in deze variant wordt niet zoveel boter gebruikt en rabarber toegevoegd, zodat het beslag wat luchtiger wordt en de vulling wat frisser aandoet.
Ingrediënten
- Bloem - 125 gram
- snufje zout
- Rabarber - 500 gram
- Suiker - 3/4 eetlepel
- Vanillesuiker - 1 pakje
- Eieren - 3
- Melk - 2 dl.
- Geraspte gemberwortel of poeder
- Boter om te bakken
- Poedersuiker
Instructies
Bloem mengen met suiker, vanillesuiker en zout. Eieren splitsen. De eidooiers loskloppen met de melk en langzaam bij de bloem gieten.
Maak een glad beslagje.
Rabarber schoonmaken en het blad verwijderen. Stengels goed wassen en ongeveer 150 gram stengel in plakjes snijden, de rest in stukken van 2-3 cm lengte.
De eiwitten stijfslaan in een roestvrijstalen kom. Plakjes rabarber door het eiwitmengsel scheppen en dit alles toevoegen aan het bloembeslag.
Laat een klontje boter heet worden in een royale koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de
helft van het beslag toe, zet het vuur laag en bak het beslag circa 7 minuten tot de onderkant
loslaat van de bodem en lichtbruin van kleur is.
Keer de massa voorzichtig en voeg wat boter toe.
Bak de andere kant nog een minuut of drie.
Snijd het gebak met twee spatels in stukjes,
houd het warm (in een voorverwarmde oven van 60-70°C) en bak het andere deel van het
beslag op dezelfde manier.
Compote
Breng 4-5 eetlepels water met de gember en de suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes
toe en kook de rabarber circa 10 minuten, afgedekt, gaar.
Serveer dit gerecht bestoven met wat poedersuiker. De compote er apart bij opdienen.