- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Indonesische stamppot met gehaktbal
Een stamppotje met de pittige smaak van kerrie en gehaktballetjes bereid met o.a. gemberpoeder en knoflook. Deze combinatie is best wel heet in de mond. Zorg dat je voorzien bent van een kannetje limoen-water om de boel op te frissen.
Ingrediënten
- Aardappelen - 500 gram
- Rauwe andijvie - 400 gram
- 1 zakje kerriesaus
- 1 theelepel sambal voor de stamppot
- peper en zout
- Mager rundergehakt - 200 gram
- Ketjap - 1 eetlepel
- Knoflook - 1 teentje
- Sambal - 1 theelepel
- Gemberpoeder - 1/2 theelepel
Instructies
Schil en snij de aardappels in stukken en kook deze gaar. Bereid de kerriesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer er een theelepel sambal door. Stamp de aardappels tot een mooie puree en giet de saus beetje bij beetje door de puree. Roer daarna de andijvie door de puree.
Gehakt
Doe de gehakt in een kom en voeg de sambal, ketjap, knoflook en gemberpoeder toe. Draai er kleine gehaktballetjes van en bak ze bruin en gaar in een braadpannetje.
Samen met de stamppot serveren.