
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
Duitse curryworst
Currywurst is grillworst, die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus. Samen met friet of een broodje is dit een zeer gewaardeerde snack uit Duitsland. Eet als eenvoudige lunch of tussendoortje. Deze curryworst vindt zijn oorsprong in Berlijn.
Ingrediënten
- Braadworsten voor 4 personen - 8
- Tomatenpuree - 1 eetlepel
- Ketchup - 250 gram
- Olijfolie - 2 eetlepels
- 2 fijngehakte uien
- Balsamico - 3 eetlepels
- Honing - 2 eetlepels
- Sojasaus - 1/2 eetlepel
- Chilipoeder - 1 theelepel
- Kerriepoeder - 2 eetlepels
Instructies
Braadworst grillen of bakken. Hak de uien heel fijn en bak ze glazig in een beetje olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water.
Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken. De saus op smaak brengen met sojasaus, chili- en kerriepoeder. Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water. Snijd de worsten in stukjes, twee per persoon. Lekker laten baden in de saus en er nog wat kerriepoeder overheen strooien.
Serveer met knapperige verse frietjes of/en een hard broodje.