- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Courgettesoep met garnalen
Deze soep is vooral geschikt voor mensen met een volkstuintje. Je komt vaak om in de courgettes en weet na een poosje niet meer wat je ervan moet maken. Deze courgettesoep is gemakkelijk en altijd lekker.
Vooral met de Hollandse garnalen wordt het een echt haute cuisine gerecht.
Ingrediënten
- Groentebouillon - 1 liter
- Courgettes - 2 stuks
- Verse tijm - 5 takjes
- Knoflook - 2 tenen
- Roomboter - 1 eetlepel
- Zout en peper
- Hollandse garnalen - Bepaal zelf de hoeveelheid
- 1 Ui
- Créme frâiche - 2 eetlepels
Instructies
Ui snipperen en bruin bakken in de boter. Voeg de knoflook, tijm en de courgette (in plakjes gesneden) toe.
Dan de groentebouillon erbij schenken en samen een minuut of 10 koken. Haal de pan van het vuur en maak vervolgens d.m.v. de blender, een zachte romige soep.
Serveer de soep in kommen met een toef créme frâiche en daar weer boven op de garnalen