
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Spaanse Churos
Een zoete snack die van oorsprong uit Spanje komt. Als zoete versnapering bij een kop koffie of als dessert met slagroom. De kaneelsmaak geeft iets bijzonders aan dit zoete snackje.
Ingrediënten
- Suiker - 25 gram
- Roomboter, ongezouten - 50 gram
- Snufje zout
- Kraanwater - 150 ml.
- Tarwebloem - 125 gram
- 2 middelgrote eieren
- Kaneel - 1 theelepel
- Zonnebloemolie - 1 liter
- Poedersuiker - 1 eetlepel
Instructies
Boter, zout, kristalsuiker en water in een pannetje. Verhit op een laag vuur tot de boter is gesmolten. In één keer de bloem toevoegen en roeren tot er een bal ontstaat. Pan van het vuur nemen. Klop de eieren los en roer in 3 keer door het deeg. Meng de kaneel erdoor. Laat 10 min. afkoelen.
Om churos te maken moet je in het bezit zijn van een spuitzak met geribbeld mondje. Doe de helft van het deeg in de spuitzak en verhit de olie op 180 graden.
Spuit het deeg in de olie en knip om de 10 cm. steeds een stuk af. De churos moet ongeveer een minuut of 5 worden gefrituurd. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat even uitlekken. Serveer met slagroom, poedersuiker of gesmolten pure chocolade.