- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Pompoen plaattaart
Ter afwisseling van alle stamppotten en wintersoepen een gemakkelijke maaltijd met pompoen. Pompoen is vanaf het najaar overal verkrijgbaar. Voor dit recept gebruik ik een hokkaido pompoen. Dit recept is vegetarisch.
Ingrediënten
- Hokkaido pompoen - 1/2 exemplaar
- Bladerdeeg - 6 plakjes
- 1 rode ui
- Olijfolie - 1 eetlepel
- Honing - 1 klein kneepje
- Pompoenpitten - 2 eetlepel2
- Geitenkaas - 125 gram
- Zout en peper
- Tijm - 1 theelepel
- Rucola of waterkers voor garnering
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 graden. Pompoen schillen en in stukken snijden. Deze grote stukken in 5 cm dikke plakjes snijden om ze goed gaar te krijgen. Ui in ringen snijden. Meng de schijfjes pompoen en de uiringen in een kom met de olie, tijm, honing, peper en zout.
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en vouw de randjes om. Prik gaatjes in deze bodem. Gebruik de helft van de geitenkaas en verkruimel deze over de bodem. Deponeer het pompoenmengsel hier over. Daar kruimel je dan weer de rest van de geitenkaas over en de pompoenpitten.
Bak de plaattaart 25 minuten in de oven tot deze krokant is. Strooi er na het bakken eventueel waterkers of rucola over.
Wanneer je deze plaattaart serveert met een lekkere kop soep heb je een heerlijk gerecht voor in het weekend!