Chili con carne
Iedereen heeft wel eens gehoord van Chili con carne. Een stevig gerecht wat uitermate geschikt is voor in de winter. Deze van oorsprong Mexicaanse schotel, wordt door iedereen weer anders gemaakt. Wat echter nooit mag ontbreken is de toevoeging van chilipoeder.
Ingrediënten
- Rundergehakt - 500 gram
- Kidneybonen uit blik - Uitgelekt 400 gram
- Tomatenblokjes uit blik - 200 gram
- 1 UI
- 1/2 rode peper (met of zonder de zaadjes)
- 1 of 2 knoflookteentjes
- 1 rode paprika
- Chilipoeder - 1/2 theelepel
- Cayenepeper - Flink snufje
- Paprikapoeder - 1 theelepel
- Gemalen komijn - 1 theelepel
- Gehakte peterselie - 1 1/2 eetlepel
- 1 Laurierblad
- Suiker - 1 theelepel
- Zout en olijfolie
Instructies
Olie verhitten in een grote braadpan en hierin de ui, knoflook en rode peper fruiten. Het gehakt toevoegen en bruin rullen, onderwijl steeds omscheppend.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om het iets te ontzuren. Gesneden paprika toevoegen en een paar minuten meebakken. Dan is het tijd om de tomatenblokjes, bonen, chilipoeder, cayennepeper, paprikapoeder, komijn, laurierblaadje, zout en suiker door de massa te roeren.
Proef of er nog chilipoeder bij moet als het niet pittig genoeg is.
Laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen.
Voordat je dit gerecht gaat serveren schep je de gehakte peterselie door de maaltijd.