- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Stoofpotje met champignons en aubergines
Een heerlijke stoofpot en nog snel klaar ook. Paddenstoelen (dus ook champignons) horen helemaal bij de koudste maanden van het jaar. Deze stamppot zet je binnen 45 minuten op tafel.
Ingrediënten
- 1 Ui en 1 teentje knoflook
- Aubergines 1 à 2
- Champignons en/of verschillende soorten (eetbare) paddenstoelen - 300 gram
- Bouillon (het lekkerste is groentebouillon) - 250 ml.
- Tomatenpuree - 1 eetlepel
- Bloem - 1 eetlepel
- Wat tijm en 1 laurierblaadje
- Peper en zout
Instructies
Snijd de aubergine in blokjes en de champignons in plakjes.
Snipper dan het uitje en pers het teentje knoflook uit. Doe boter in de pan en fruit de ui en knoflook samen. Voeg dan de champignons en de aubergineblokjes toe en bak 5 minuten mee met de ui/knoflookmix.
Vervolgens voeg je de lepel bloem en de tomatenpuree aan dit mengsel toe en roer heel goed door en verwarm een minuutje of 2.
Daarna is de bouillon, het laurierblad, tijm en een snufje peper en zout aan de beurt. Laat dit samen ongeveer 15 minuten pruttelen.
De stoofpot is nu klaar!
Je kunt deze serveren met rijst, couscous of een lekker gekookt aardappeltje.
Met een dikke, plak versgebakken bruin brood met wat boter is dit gerecht ook prima te combineren!