- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
Champignonragout
Champignonragout kan op vele manieren worden gegeten. Als hoofdmaaltijd met rijst is het een vegetarisch gerecht, doe je er wat gare kip doorheen dan heb je een maaltijd met vlees. Kan met aardappelpuree, in een ragoutbakje, maar ook op een broodje is champignonragout erg lekker.
Goedkoop en snel klaar!
Ingrediƫnten
- Champignons - 400 gram
- Roomboter - 40 gram
- Bloem - 30 gram
- Bouillon - 3 dl.
- Witte wijn (eventueel) - 1/2 eetlepel
- 1 Eidooier
- Room of melk - 1/2 dl
Instructies
Snijd de champignons in kleine stukjes en fruit deze 10 minuten in wat boter tot ze gaar zijn.
Maak nu een bouillonsaus door de boter te verwarmen en de bloem hier doorheen te mengen. Giet nu de hete bouillon door dit mengsel en roer goed door. Even laten doorkoken en afmaken door de eidooier, de wijn en peper en zout toe te voegen. Dan kunnen de gebakken champignons er doorheen.
Laat even een minuut of 5 wat pruttelen onder voortdurend roeren. Giet nu de room bij dit mengsel en serveer op de manier die je wil.