- Voorbereiding: 30 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Brusselse wafels
Om deze zoete Belgische lekkernij te maken heb je een wafelijzer nodig. De wafels zijn gemaakt zonder suiker. Dit strooi je er als poedersuiker bovenop. Samen met een dotje slagroom een heerlijke traktatie. Je kunt de Brusselse wafel ook beleggen met fruit of chocolade.
En jawel, je gebruikt voor dit recept én gist, én zelfrijzend bakmeel. Dat is het geheim van de Belgische smid!
Ingrediënten
- Eieren - 3
- Melk - 375 ml.
- Verse gist - 20 gram
- Lauw water - 375 ml.
- Zelfrijzend bakmeel - 450 gram
- Gesmolten boter - 150 gram
- Vanillesuiker
- Slagroom
- Snufje zout
Instructies
Dit recept is voor 12 wafels
Splits de eieren en klop de dooiers los in een kom. Voeg hier de melk en de gist aan toe. Klop tot de gist helemaal is opgelost.
Het lauwe water toevoegen en even doorkloppen
Voeg nu de gezeefde bloem toe en klop totdat er geen klontjes meer te bekennen zijn.
Roer de gesmolten boter door het beslag.
Klop nu de eiwitten tot een stevig schuim en spatel door het beslag. Tenslotte een snufje zout toevoegen. Zet het beslag op een warm, rustig plekje en laat een minuut of 20 rijzen.
Zorg dat het wafelijzer goed heet is en bak de wafels snel goudbruin.
Serveer met poedersuiker, slagroom en/of wat vers fruit. Ook met een chocoladesmeersel een geweldige traktatie!