- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Deze ouderwetse bruine bonensoep
Deze ouderwetse bruine bonensoep kreeg ik altijd bij mijn oma. Ergens in een la vond ik het recept. Reden om deze winterse soep zelf te maken. Mijn oma maakte deze soep altijd met een restant bruine bonen die ze over had. Ik trek een groot blik bruine bonen open. Lekker en net zo makkelijk!
Ingrediënten
- Groot blik bruine bonen
- 1 Liter bonenwater
- Soepgroentes - 1 zakje
- Peterselie
- Selderij
- Rundergehakt - ongeveer 350 gram
- Bouillonpoeder - naar eigen smaak toevoegen
Instructies
Verwarm de bonen met het bonennat in een pan. Laat de bonen daarna goed boven een pan uitlekken. Voeg bij dit bonennat warm warm water, tot je 1 liter hebt. Wanneer de bonen uitgelekt ongeveer 250 gram wegen krijg je een mooie dikke soep.
Wrijf de uitgelekte bonen fijn door een groentezeef en vermeng met het bonennat. Daarna deze massa zeven. Maak nu op je eigen manier kleine balletjes gehakt door het gehakt te vermengen met kruiden als peper, zout, nootmuskaat etc. Voeg de groentes uit het zakje en de balletjes toe aan het bonennat en laat dit een minuut of 20 koken.
Als laatste afmaken met de groene kruiden en niet meer koken.
Lekker met een geroosterde boterham.