- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
Lamsgehakt met yoghurt
Gehaktballetjes, maar dan anders...De stevige smaak van lamsvlees kan goed worden gecombineerd met kruiden als karwij en koriander. Simpele gehaktballetjes in een frisse yoghurtsaus. Een gemakkelijke stoofpot die snel klaar is.
Ingrediënten
- Lamsgehakt - 500 gram
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- Karwij - 1 theelepel
- Koriander - 1/2 theelepel
- Kruidnagelpoeder - 1 mespunt
- Kaneel - 1 mespunt
- Boter - 100 gram
- Fijngehakte middelgrote ui - 1
- Heet water - 1 dl.
- Yoghurt - 1 1/2 dl.
Instructies
Voeg de kruiden en de knoflook toe aan het lamsgehakt en maak een gelijkmatig mengsel. Draai hier 12 kleine balletjes van.
Doe de boter in de braadpan en voeg de balletjes toe. Bak ze mooi bruin en voeg daarna de uien toe. Bak ze mee totdat ze glazig zijn. Giet dan het hete water in de pan en laat de balletjes 40 minuten sudderen. Wanneer het water bijna is verdampt giet je de yoghurt bij de balletjes. Verwarm alles een minuut of 5. (Niet koken!)
De yoghurt zal zeker gaan schiften maar dat is in dit geval niet erg.
Serveer deze stoofpot met aardappels, rijst etc.