
- Voorbereiding: 35 minuten
- Kooktijd: 55 minuten
Hamlapjes in zoet-zure saus
Hamlapjes smaken bij ieder gerecht. Deze hamlapjes hebben een Oosters tintje. Je kunt ze daarom prima combineren met rijst.
Ingrediënten
- Sojasaus - 3 eetlepel
- Sherry - 2 eetlepel
- Gemberpoeder - 1 eetlepel
- Hamlapjes (dunne) - 600 gram
- Boter - 60 gram
- Prei - 1 eetlepel fijngesneden
- Gekonfijte Gember - 1/2 theelepel fijngesneden
- Suiker - 1 eetlepel
- Gembernat - 1 eetlepel
- Sojasaus - 2 eetlels
- Azijn - 1 eetlepel
- Citroensap - 1 theelepel
- Water - 1/2 dl
- Maizena om te binden
- Zout en peper
Instructies
Een mengsel maken van 1 eetlepel sojasaus, gemberpoeder en 1 eetlepel sherry. Wrijf hiermee het vlees in en laat 30 minuten intrekken. Dan bestrooien met zout en peper.
Braad het vlees in de boter in 10 minuten bruin en voeg tijdens het braden de fijngesneden prei en de gekonfijte gember toe.
Maak ondertussen een sausje van de suiker, gembernat, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry, de azijn, citroensap en het water. Giet deze saus bij het gebraden vlees en stoof in 45 minuten gaar.
Bind volgens de gebruiksaanwijzing op de maizenaverpakking de saus.
Een heerlijk stoofgerecht met wat witte rijst.