- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 40 minuten
Vegetarische bloemkoolsoep
Houdt je niet van bloemkool? Deze bloemkoolsoep is zelfs voor personen die bloemkool niet vaak als groente kiezen een heerlijke soep. Samen met de kaassoesjes heb je een soep die je als maaltijd zou kunnen eten.
Ingrediënten
- Voor de soep, bloemkoolroosjes - 500 gram
- 1 grote aardappel, geschild en in blikjes gesneden
- 1 gesnipperde ui en 50 gram boter
- Groentebouillon - 1 liter
- Melk - 50 ml.
- Bloem - 30 gram
- 1 losgeklopt ei
- Geraspte oude kaas - 2 eetlepels
- Slagroom - 100 ml.
- Snufje nootmuskaat
- Peterselie, fijngesneden - 2 eetlepels
Instructies
De soep
Verhit 25 gram boter in de soeppan en fruit de gesnipperde ui en de aardappel 3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe en laat dit alles een minuut of 20 pruttelen. Pureer de soep en roer de slagroom er door. Maak op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. De soep is klaar en kan worden weggezet.
Kaassoesjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de melk en de andere helft van de boter in een steelpannetje. Wanneer de boter helemaal is gesmolten voeg je de bloem in één keer toe. Flink doorroeren tot er een bal ontstaat. Even laten afkoelen en de kaas en het ei er door.
Doe het deeg over in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven.
In 5 à 6 minuten zijn de kaassoesje gerezen en vormen ze mooie goudgele soesjes.
Serveer voor elk drie soesje in de bloemkoolsoep of geef ze erbij.