
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Aspergesoep
Als je asperges lekker vindt is een smakelijke aspergesoep ook net iets voor jou. Deze basis-aspergesoep is voor iedereen te behappen en kost weinig tijd.
Aspergesoep kan worden gecombineerd met stukjes ei, hamreepjes en peterselie.
Ingrediënten
- Witte asperges, geschild - 700 garm
- Kook- of slagroom - 200 ml.
- Blokjes kippenbouillon - 2
- 1.5 liter water
- Bloem - 80 gram
- Boter - 70 gram
- Sjalotjes - 2
Instructies
De geschilde asperges in stukjes snijden en 5 minuten koken in het water. Zet het gas uit en laat ze 10 minuten nagaren.
Hak de sjalotjes fijn en smelt de boter in de soeppan. Laat hier de sjalotjes in fruiten. Bloem toevoegen en goed roeren zodat een mooie roux ontstaat. Asperges afgieten en het vocht opvangen. Deponeer hier de bouillonblokjes in.
Giet deze bouillon beetje bij beetje bij de roux. Goed blijven roeren.
Géén klontjes meer? Voeg dan de room en de asperges toe.
Met de staafmixer een romige, volle, gladde soep creëeren. (dit hoeft echter niet...je mag de asperges ook in stukjes laten)
Serveer met wat ei en hamreepjes. Zet hiervan de rest in een kommetje erbij op tafel.