- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Raapstelenstamppot
Raapsteel kan in het vroege voorjaar heerlijk zijn in een stamppot. Toch wordt niet in ieder gezin raapstelen gegeten. Tijd om daar verandering in te brengen met deze voorjaarsstamppot.
Ingrediënten
- Aardappelen kruimig - 600 gram
- Raapsteeltjes - 200 gram
- Gedroogde tomaatjes - 60 gram
- Belegen kaas met walnoten - 125 gram
- Scheutje melk
- Klontje boter
- Paar druppels Maggi
Instructies
Aardappels schillen en gaar koken in 20 minuten. De raapstelen in stukjes van 3 cm snijden, behalve de onderste 5 cm.
Aardappels afgieten en tot een puree stampen. Voeg de melk, klontje boter en de raapsteelstukjes toe en meng door elkaar. Laat de stamppot nog even doorwarmen, zodat de stukjes raapsteel wat slinken. Breng op smaak met de druppels Maggi.
Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur doorwarmen, zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Breng de stamppot op smaak met een paar druppels Maggie. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en de kaas in blokjes en schep als laatste door de raapstelen stamppot zodat deze een beetje kunnen smelten.
Een lekker gemakkelijk gerecht wat je met veel soorten vlees of vis kunt eten.