- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Indonesische stamppot met gehaktballetjes
De ouderwetse andijviestamppot, maar dan met een kerrie-twist en wat sambal.
De combinatie met de pittige gehaktballetjes geven een Oosters tintje aan het geheel.
Ingrediënten
- Aardappelen kruimig - 500 gram
- Andijvie - gesneden, rauw
- Kerriesaus - zakje van Maggi
- Sambal - 1 theelepel (stamppot)
- Peper en zout
- Rundergehakt - 200 gram
- 1 teentje knoflook
- Ketjap - 1 eetlepel
- Sambal - 1 theelepel (gehakt)
- Gemberpoeder - 1/4 theelepel
Instructies
Doe het gehakt in een kom en voeg de ingrediënten voor de gehaktballetjes aan toe. Kneed het geheel tot een samenhangend mengsel en vorm vervolgens kleine balletjes . Bak de gehaktballetjes in een klein beetje olijfolie in een koekenpan rondom bruin en gaar.
Aardappels schillen, snijd ze in stukken en was ze onder de koude kraan. Kook de aardappels vervolgens in 15 – 20 minuten gaar. Kerriesaus bereiden zoals op de verpakking aangegeven staat. Roer een theelepel sambal door de kerriesaus.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg beetje bij beetje de kerriesaus aan de aardappel toe en blijf roeren tot de aardappelpuree de gewenste dikte heeft gekregen. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de rauwe andijvie aan de aardappelpuree toe en schep dit goed om.
Serveer het Indonesische stamppotje met de pittige gehaktballetjes en schep er desgewenst nog wat kerriesaus overheen. Voor extra pit strooi je nog een beetje paprikapoeder over het gerecht.