
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 2h 00 min
Stoofschotel met varkensvlees
De meeste stoofschotels worden met rundvlees bereid. Echter deze stoofschotel met varkensvlees gecombineerd met rijst is super lekker! Natuurlijk kun je rijst vervangen dooreen aardappeltje.
Prutteltijd 2 uur, voorbereiding snel klaar (15 minuten)
Ingrediënten
- Varkensstoofvlees
- 1 prei - in stukken gesneden
- 1 Ui - in 4 stukken
- Tomaten - 1 blik
- Verse tomaten - 3 stuks in vieren gesneden
- Kaneelstokjes - 2
- 2 takjes verse tijm
- 1 Fijngesneden chilipeper
- Laurierblaadjes - 2 stuks
- Boter
- Peper en zout
- Maizena
- 1 snee witbrood
- Broccoli - 200 gram
- Knoflook - 2 teentjes
- Rijst of aardappelen als bijgerecht
Instructies
Het varkensvlees in blokjes snijden en in een stoof of braadpan aanbraden. Doe vervolgens alle ingrediënten erbij behalve de broccoli en de maizena. Giet de halve liter bouillon hierbij zodat alles net onderstaat. Leg de plak witbrood boven op deze massa om te binden en breng dit alles aan de kook.
Laat deze massa ongeveer anderhalf uur pruttelen. Dan de roosjes broccoli toevoegen en nog een half uurtje op een middelhoovuurtje gaarkoken.
Is deze saus nog wat dun maak deze dan d.m.v. de maizena iets steviger.
Lekker met rijst!