- Voorbereiding: 3h 00 min
- Kooktijd: 10 minuten
Souvlaki
Souvlaki...een typisch Grieks recept wat je vast wel hebt gegeten wanneer je in Griekenland op vakantie bent geweest. De souvlaki-spiezen smaken super met tzatzikisaus.
Ingrediënten
- Varkenshaas - 400 gram
- Lange houten spiezen
- 3 Uitgeperste knofookteentjes
- Olijfolie - 3 eetlepels
- Rozemarijn - 1 theelepel
- Citroensap - 2 eetlepels
- Oregano - 1 theelepel
- Laurierblad - 4 verkruimelde blaadjes
- Peper en zout
Instructies
Eerst maak je de marinade door alle ingrediënten, behalve de spiezen en de varkenshaas, door elkaar te mengen.
Snij de varkenshaas in stukken en rijg ze aan de houten spiezen. Draai de spiezen door het marinademengsel en laat ze afgedekt ongeveer 3 uur in de koelkast staan. De marinade is nu goed in het vlees getrokken.
Om de spiezen te garen gebruik je een grillpan of op de BBQ. Ongeveer 4 tot 6 minuten om en om bakken. Niet te lang, maar ook niet te kort.
Serveer de Souvlaki met een frisse salade, vers brood en tzaziki.