- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Griesmeelpudding
Dit ouderwetse nagerecht vinden we als Hollanders nog steeds erg lekker. Natuurlijk kun je het kant en klaar kopen. Maar toch veel leuker om zelf eens een keer te maken? Griesmeelpudding moet je altijd combineren met een saus die bestaat uit bosbessen of frambozen.
Ook lekker met opgeklopte slagroom.
Ingrediënten
- Volle melk - 1 liter
- Vanillesuiker - 90 gram
- Griesmeel - 100 gram
- Bosbessen, frambozen of ander vers rood fruit - 250 gram
- Suiker - 2 eetlepels
Instructies
Spoel de puddingvorm om met koud water en droog deze niet af.
Roer de griesmeel en de vanillesuiker door elkaar en breng intussen de melk aan de kook. Voeg griesmeel en vanillesuiker toe aan de melk en roer tijdens het pruttelen tot de pudding dik begint te worden. Om aanbranden te voorkomen, flink blijven roeren.
Giet de massa in de puddingvorm en laat afkoelen.
Maak een simpele bosbessensaus, door de bessen in een pannetje water aan de kook te brengen en suiker toe te voegen. Je kunt deze saus eventueel binden met aardappelzetmeel of maizena.
Serveer de pudding met de saus en eventueel wat opgeklopte, gezoete slagroom.