Koolhydraatarme andijviestamppot met kerriesaus
Deze andijvie stamppot is koolhydraatarm omdat i.p.v. aardappels, bloemkool wordt gebruikt. Samen met de kerriesaus en de roomkaas doet deze stamppot niet onder voor een "gewone"stamppot!
Ingrediënten
- Bloemkool - 1 exemplaar
- Andijvie, gesneden en gewassen - 200 gram
- Roomkaas of Boursin - 1 flinke eetlepel
- Klontje roomboter
- Nootmuskaat
- 1flinke ui
- Kerriepoeder - 2 theelepels
- Sojasaus - 2 à 3 eetlepels
- Water - 6 à 10 lepels
- Bouillonblokje
- Peper
Instructies
De bloemkool in stukjes snijden en in 15 minuten gaar koken. Intussen de ui snipperen en samen met de kerrie aanfruiten in een steelpannetje. Sojasaus en water toevoegen totdat er een dik sausje ontstaat. Laat even inkoken.
Stamp de bloemkool tot een puree, samen met de roomkaas en de boter. Breng op smaak met de nootmuskaat. Roer hier de andijvie doorheen en laat alles even flink warm worden. Voeg eventueel de peper toe.
Schep de stamppot op een bord en giet in een kuiltje de kerriesaus.
Ook heel lekker met hachee!