- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Aardappelsoep met forel
Ben je dol op vis en met name op forel? Dan is dit soepje bij uitstek geschikt voor jou als visliefhebber.
Een best wel machtige soep door het gebruik van aardappels. Je kunt dit gemakkelijk een maaltijdsoep noemen. Combineren met een stokbrood en wat verse kruidenboter en wallah je maaltijd is klaar!
Ingrediƫnten
- Kruimige aardappel - 200 gram
- 1 sneetje oud bruinbrood
- Knoflook - 2 teentjes
- Visbouillon - 600 ml.
- Pastinaak - 200 gram
- Roomboter - 25 gram
- Forelfilets - 2 stuks
- Slagroom - 100 ml
- Bosje bieslook
Instructies
Pastinaak en de geschilde aardappels in blokjes snijden. Knoflook en uien pellen en snipperen. Fruit de ui en de knoflook in roomboter in een ruime pan, 2 minuten. Voeg de aardappel en pastinaak toe en laat dit alles een minuut of 5 smoren. Schenk nu de visbouillon erbij en laat 15 minuten pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Pureer deze massa tot een mooie, gladde soep.
Ondertussen heb je de forel in stukjes verdeeld en goed gekeken of er geen graten meer aanwezig zijn.
Schep nu de soep op een bord of in een kom en verdeel de forelstukjes over de soep. Bieslook fijnsnijden en over de aardappelsoep deponeren.